Како прославити Дан заљубљених у вези на даљину?

Дан заљубљених може бити незгодан дан за љубавнике у вези на даљину …

Пошто многи људи путују на посао или студирају у друге градове и земље, није могуће увек бити са особом коју волите.

Међутим, то не значи да морате славити Дан заљубљених (или друге празнике) без особе коју волите!

хттпс://ввв.иоутубе.цом/ватцх?в=нб_цУф1јИдМ
ИоуТубе видео

Зашто славимо Дан заљубљених 14. фебруара?

Дан заљубљених слави шеснаест земаља широм света и свака земља има свој јединствен начин прославе, од дегустације вина до националног дана чоколаде.

Осим што проводите дан са вољеним особама и обасипате их поклонима или пијете вино, права историја Дана заљубљених често је обавијена маглом. Откуд идеја за Дан заљубљених и зашто га славимо?

Дан заљубљених у историји

Дан заљубљених вуче корене из времена Римског царства. Један од многих Светих Валентина може се пратити до догађаја из 270. године нове ере.

Управо је овај Свети Валентин стајао под лупом Рима због обављања свадбених церемонија и посвећења брака за римске војнике, којима је било забрањено да се венчају, и за промовисање хришћанских вредности које су, током овог периода, трпеле велике предрасуде од римске културе која је још увек имала веровања у политеизам а не монотеизам.

Свети Валентин је посечен од стране његових римских тлачитеља 14. фебруара 270. године. Након тога, 496. године нове ере, папа Геласије И је завршио догађаје попут празника Светог Валентина.

Прва прослава Дана заљубљених десила се у 11. веку (1200-их) када се материјализовала традиција дворске љубави. Дворска љубав је била средњовековна пракса да се племенита дама удвара дворском витезу.

Почело је тако што су француски трубадури компоновали љубавне баладе о витезовима и њиховим дамама и тако се продужио низ генерација, узимајући различите облике у традицији, све док не дођемо до данашње прославе Дана заљубљених.

Дан заљубљених у фолклору

Дан заљубљених, међутим, нема везе само у историји. Уобичајено је и у фолклору.

Британска традиција давања слаткиша, поклона и честитки на Дан заљубљених потиче из норфолског фолклора Џека Валентина, који има мешовити пријем. Деци би делио слаткише и поклоне након што би покуцао на задња врата њиховог дома, а деца су га се, у народним причама, плашила. Х

Ова легенда је деноминација важности Дана заљубљених у Викторијанској Енглеској јер се сматрало једнако важним као и Божић. Овде се тада родила британска традиција размене слаткиша, честитки и поклона из двосмислене, а ипак преживеле народне приче.

Још једна народна прича неколико стотина миља далеко у Словенији вуче корене из пролећа. Верује се да је 14. фебруар дан када ничу нови корени и када се птице венчавају. На овај начин, Дан заљубљених је представљен као дан у којем се остварује репродукција и нови живот.

заљубљеници на велике удаљености

Дан заљубљених у поезији

Надовезујући се на словенски фолклор и француске трубадуре, долази песма Џефрија Чосера Парлемент Фоулеса, написана у 14. веку (1500-те). Песма приказује годишњицу краља Ричарда ИИ и Ане од Чешке, још један пример дворске љубави, а због популарности књижевног жанра у то време, песма је инспирисала актуелност прославе Дана заљубљених.

Другим речима, људи су почели да преузимају из песме чинове дружења са вољенима и слављења љубави једни према другима у својим домовима. Тамо је то почело да се пробија у друштво и постало традиција.

Ако се у овом тренутку можда питате о изгледу цвећа, а посебно ружа као поклона на Дан заљубљених , њихово порекло се може сместити у Краљицу вила Едмунда Спенсера. „Руже су црвене, љубичице плаве“?? песма је одступање популарне строфе од Спенсерове песме.

Од тада, давање ружа на Дан заљубљених постало је самостална традиција и вероватно је један од истакнутијих чинова на Дан заљубљених.

Закључак

Дакле, као што видите, разлог због којег славимо Дан заљубљених је да наставимо традицију слављења чина и уметности љубави, одржавајући у животу жртве и напоре наших претходника.

Штавише, славили су љубав у недаћама и то су она дела која су се памтила и славила кроз анале историје, схватали ми то или не. То је вредност коју данас носимо прослављањем Дана заљубљених.

Још један разлог зашто славимо Дан заљубљених је што волимо да дајемо и примамо поклоне. То чини да се ми и прималац осећамо посебно, а једини људи са којима то заиста радимо су људи до којих нам је стало, чинећи традицију само за себе.

Зашто би требало да славите Дан заљубљених ако сте у вези на даљину?

Дан заљубљених би требало да буде диван дан за парове. То је дан када славите своју љубав и изговор да своју вољену обасипате љубављу. Тако да може бити тешко када ваш партнер не може бити ту са вама!

Не уклапате се у окупљену гомилу, али се не уклапате ни у публику на а€œсинглес даи аваренесс даи*. Шта треба да ради пар на даљину?

лдр дан заљубљених

Веза за Дан заљубљених

Парови често постају жртве три ствари због којих се овај празник осећа разочаравајућим: очекивања, поређења и увеличавање .

  • Превише је лако имати превелика очекивања за једно вече или се упоредити са својим пријатељем који објављује на ФацеБоок-у о супер сањивом састанку на којем су били. Ово може изазвати проблеме чак и у најстабилнијим везама. Питање зашто не можете да будете као Џејн и Боб неће вам улепшати дан, нити ће учинити да Џејн и Бобов дан изгледа мање фантастично.
  • Друго питање је увећање. Ако пар већ има проблема, једна или обе особе могу осетити притисак да имају савршен дан да то надокнаде, купите савршен поклон. итд. Никаква невероватна вечера лично или преко ФацеТиме-а не може да поправи дубоке пукотине у вези – а ако дан не испуни очекивања, може изазвати погоршање проблема.

Преовлађујући консензус је да славите и цените свог партнера током целе године: пошаљите му цвеће изненађења у августу јер сте размишљали о њему.

Не само да то ослобађа део стреса једног дана. али то ће дугорочно учинити вашу везу здравијом,

Да вам Дан заљубљених буде важан

Пре него што дође Дан заљубљених, проверите своја очекивања (и можда се мало клоните друштвених медија). У реду је ако ствари не иду баш онако како је планирано. У реду је што нисте негде на екстравагантној вечери. Ништа од тога не чини вашу везу мање посебном или валидном!

Ви бирате како ћете га потрошити. Разговарајте са својим партнером и сазнајте шта желите да радите или не.

Комуникација је, као и увек, кључна. У ствари, чланак УСА ТОДАИ из 2012. тврди да је планирање Дана заљубљених тајна да празник функционише у вези на даљину .

Као и сваки други празник, Дан заљубљених је оно што га направите чак и у вези на даљину. Одлучите да ли уопште желите да прославите празник. Многи парови одлучују да ураде нешто посебно на дан у години који за њих има посебно значење, а неки одлучују да се потпуно одрекну.

Ако желите да урадите нешто за прославу, покушајте да изађете из уобичајене рутине . Планирајте сесију видео ћаскања око оброка који ћете обоје припремити (или се можда потрошити и доставити њихову омиљену храну). Пошаљите им цвеће на кућни праг. Стримујте тај филм који сте обоје желели да погледате. Пошаљите им писмо путем поште са кесом чаја за коју мислите да би волели – могућности су заиста бескрајне, а интернет има много идеја за вас. Ако сте обоје уживали у ономе што сте одлучили да радите, можда то учините традицијом коју модификујете и наставите када можете да будете на истом месту.

Укратко, Дан заљубљених је тежак за парове у везама на даљину јер се суочавају са јединственим изазовима, али то не значи да не можете имати сјајан дан! Поента је само да покажете другој особи да вам је стало .

лдр идеје за поклоне Валентиново

Како прославити Дан заљубљених у вези на даљину?

Па како да овај догађај учините посебним за вас и ваш (ЛДР) пар?

Пре свега, морате да знате шта Дан заљубљених значи вашем партнеру :

  1. Да ли је то романтична, јединствена и неизоставна прослава за пар?
  2. Или је то хиперкомерцијални празник који треба избегавати по сваку цену (јер љубав треба славити сваки дан, а не једном годишње, зар не )?

Ако ваш партнер преферира другу опцију, топло препоручујем да прочитате 5. тачку овог чланка.

Иначе, ево неколико начина да прославите Дан заљубљених са својим љубавником упркос удаљености између вас !

Корак 1: Поклони!

Тако је! Свака прослава је још једна прилика да свом партнеру понудите нешто да га подсетите колико вам је стало до њега.

Али пазите: Дан заљубљених је дан љубави и романтизма по изврсности , тако да грешке у укусу и стилу нису дозвољене!

Међу бестселерима 14. фебруара су, наравно, чоколаде, цвеће, доњи веш, накит.

Међутим, ништа вас не спречава да урадите нешто оригиналније како бисте пронашли савршен и најуникатнији поклон.

ловеенсе апп

Да бисте олакшали своју потрагу, морате себи поставити ова 3 питања:

Који поклон, који сам им дао у прошлости, је ценио мој партнер? Зашто?

Да ли је мој љубавник споменуо нешто што би желео или требао?

Која је мисија коју желим да испуни овај поклон? Служити као безвременски сувенир? Ријешити проблем? Забављам мог партнера? Да покажем своју љубав? Нешто посебно?

Ако не можете да одлучите, одмах испод можете пронаћи неке лепе идеје које вам топло препоручујем да проверите :

Када путујете или сте у вези на даљину, недостаје вам све, од особе коју волите до најбољег пријатеља. Зато не потцењујте моћ примања пакета од љубавника!

Корак #2: Време за вечеру!

Вечере за Валентиново једна су од најинтимнијих ствари које можете да урадите са особом коју волите, јер је Дан заљубљених савршена прилика да двоје људи проведу романтично вече заједно, без обзира колико су далеко .

Заиста, удаљеност се чак може избрисати и заборавити све док улажете двоструке напоре у атмосферу, а све захваљујући скајпу и мало планирања.

Да бисте то урадили, закажите термин у одређено време у софтверу за видео ћаскање који ћете користити и уверите се да сте обоје потпуно спремни када дође време.

Под тим мислим да се обојица слажете и водите рачуна о малим детаљима који ће овај Дан заљубљених учинити магичним: свеће, вечерња одећа, музика, тихо осветљење, боца вина, добра храна, добро расположење итд.

Све што треба да урадите је да уживате у вечери као да сте у правом романтичном ресторану . Ет воили!

Ди¿½нер романтикуе сур Скипе

Корак #3: Гледајте заједно романтични филм

Било да је за а€œстолома€€?? или после, гледање романтичног филма само вас двоје може бити одличан начин да проведете вече заједно .

Забаван је, ефикасан и лак за организовање: обоје почињете филм у исто време, уживате и размишљате о реакцијама једни других помоћу Скајпа!

Покушајте да изаберете филм који обоје желите да видите, а који је лаган и лежеран (романтична комедија, било ко?).

Посебно препоручујем Топ 5 најбољих филмова о везама на даљину , идеалних да дате сјајне вибрације и мотивацију вашем пару на тако посебан дан!

Корак #4: Подигните температуру помоћу стриптиза

Било на забаван или секси начин, стриптиз веб камером ће сигурно бити незаборавна успомена за ваш пар!

Али видим да то долази… Никада раније у животу нисте радили стриптиз, зар не?

Није битно!

На срећу, могуће је учити и вежбати кроз мноштво лекција доступних на вебу , као и на ИоуТубе-у.

Тада, без обзира на то колико је на крају добра изведба, ваш партнер ће ценити пажњу и труд уложен у пружање заиста оригиналног искуства!

Да пробам бар једном.

После вас ништа не спречава да идете даље

Алтернатива: Проведите вече са својим слободним пријатељима

Коначно, ако се испостави да из неког разлога неко од вас не жели или не може да прослави Дан заљубљених из даљине, онда немојте остати код куће и туговати . Изаћи са пријатељима!

Било да се ради о самцима, онима који не воле Дан заљубљених, онима који су одвојени од партнера или само пријатељима у паровима који више воле да проведу вече са вама, многи су они које све ово не брине и само желе да забави се.

Уживајте!

На крају крајева, љубав треба славити сваки дан и постоји много прилика за то, зар не?

идеје за поклоне за дан заљубљених

Друге идеје за Дан заљубљених на даљину

Ресторани су препуни парова који деле вечеру уз свеће, у биоскопу је гужва и чини се да су сви заједно за Дан заљубљених.

Овај дан може бити изазован за парове у везама на даљину, али не бојте се, ако не можете да будете са својом вољеном особом на Дан заљубљених, онда постоји много ствари које можете да урадите, чак и на даљину.

Одбројавање за Дан заљубљених

Шта би могло бити романтичније него да свом љубавнику пошаљете кратку белешку на шареном папиру за сваки дан фебруара, до 14.? Ове белешке је најбоље држати кратким, не желите да вам понестане ствари за рећи!

Истакните белешке говорећи им ствари које им никада раније нисте рекли, откривајући интимне ствари које осећате нервозно. Подсетите их зашто су они посебни за вас.

Немојте само да им кажете да су им очи лепе, већ дубоко уђите у то како се осећате и шта вам оне значе. Затим, на Дан заљубљених. наставите са једном од ових других идеја. То је прави победник!

Скипе Филм Датум/Вечера

Сигуран сам да су многи парови на даљину навикли на скајп састанак, али ово можете учинити посебно посебним за Дан заљубљених. Изаберите романтични филм, упалите бајковита светла и проведите пријатну филмску ноћ са својом вољеном особом.

Можете чак и да направите корак даље и скувате себи фин домаћи оброк (након што је брига о себи управо сада!) да бисте своје искуство поделили са другом другом. Додавање ових неколико посебних детаља може претворити ноћни ритуал у романтичан састанак за Валентиново.

идеје за везу на даљину за дан заљубљених

Пошаљите својој вољеној особи цвеће

Само зато што не можете физички дати некоме поклон на Дан заљубљених не значи да га не може добити. Ако желите да будете традиционални, онда ће вам многе веб странице омогућити да пошаљете прелеп букет ружа својој драгој.

Ако не воле руже, можете им послати посластицу са веб локација као што је Амазон, које чак дозвољавају да ваш предмет буде умотан у поклон!

Направите нешто ручно/пошаљите пакет за негу

Алтернативно, можете додати лични печат и послати нешто ручно рађено. Ово је веома промишљено и ваша друга друга особа ће вероватно ценити труд који сте уложили.

Неки примери ручно рађених предмета укључују ручно рађену честитку, књигу купона љубавних дела, ручно рађену масну играчку и још много тога. Ако имате шпил карата, можете их спојити и написати нешто што волите о особи на свакој картици.

Овде је граница ваша машта! Ако се не бавите умјетношћу и занатом, можете послати корпицу ствари за своју вољену особу. Размислите о томе шта би их могло утешити, можда бомба за купање или топло ћебе. Било шта да их подсетите да вам је стало је апсолутна посластица!

Позовите пријатеље

Ако сте упознати са кругом пријатељства вашег значајног другог, приредите им забаву изненађења. Контактирајте те пријатеље свог љубавника и замолите их да буду око њих на Дан заљубљених како не би били сами.

Можда је потребно мало унапред организовања, али је супер романтично када неко уложи толико труда и времена да окупи људе око вољене особе само да знају да су вољени 14. фебруара.

Међутим, немојте само претпоставити да су у добрим односима са свима на њиховој Фацебоок листи пријатеља. Проверите воду пре него што кренете. Последња ствар коју ћете желети да урадите је да позовете некога да дође код ваше драге када се свађа.

Нека ваши пријатељи СО делују

Понекад ће пријатељи ваше значајне друге особе бити везани за своје ствари, па их замолите да раде мале ствари у ваше име које их неће одузети од њихових живота.

Замолите их да убаце поруке које сте написали (било послате њима или одштампане) и гурну их испод врата или их оставе где год да буде ваш љубавник. Натерајте их да оставе поклоне које сте послали, тако да ће их ваш љубавник видети и када их отворе, зна да су од вас.

Натераће их да се осећају као да сте тамо, али ће их излудети покушавајући да схвате ко оставља поруке и поклоне. Када сазнају колико сте труда уложили у то. они ће бити дубоко дирнути.

Планирајте свој следећи састанак/Будуће планове

Ако апсолутно једва чекате да се поново видите, онда је Дан заљубљених савршено време да разговарате и сањате о плановима. Док је сезона љубави, можете показати колико вам је стало до свог љубавника на даљину тако што ћете заједно потражити свој следећи одмор или можда погледати куће у области у којој бисте можда желели да живите.

Ово може бити озбиљно или измишљено колико желите! Забавно је играти хаус и размишљати о томе како би ваша будућност могла да изгледа.

Дан заљубљених на даљину

Играјте игру заједно

Док живимо у ери интернета, тако је лако остати повезан на мрежи. Можете да проведете забавну ноћ играјући заједно сарадничку игру на мрежи. Ово може бити друштвена игра на мрежи или било шта у чему уживате да играте заједно када нисте раздвојени.

Играње игрица може да подстакне снажне односе и то је забавна лежерна активност у којој обоје можете да уживате!

Пошаљите им Спотифи микс (плејлисту)

Не постоји ништа што каже „Волим те”?, као курирана листа песама која изазива осећања друге особе. Баш као у вашим омиљеним филмовима из 80-их, можете креирати миксејп који ћете поделити са својом другом особом.

Ових дана је веома лако направити Спотифи плејлисту која изазива осећања љубави, тако да нећете морати да снимите *стварну* траку као у стара времена! Ово ће бити пажљиво јер можете уживати док заједно слушате песме.

Изненадно путовање

У зависности од тога колико далеко од свог љубавника живите, планирање изненадне посете на Дан заљубљених увек је сигуран начин да покренете срце свог љубавника.

Само запамтите да са даљином немате потпуну слику о животу своје значајне друге, па покушајте да сазнате шта они раде уочи Дана заљубљених како не бисте седели на њиховом прагу док они заузет сам на послу.

Ако је то случај, искористите време да посадите поклоне и поруке око њиховог пребивалишта како би били још пријатније изненађени када се појавите.

Прославити касније?

Ако сте неко време живели одвојено од свог љубавника, онда је сјајна идеја да прославите све празнике које сте пропустили када поново будете заједно. Ово може значити да се мало чекате, али не значи да не можете слати поклоне.

То само значи да ће поновно окупљање са вашим љубавником бити посебније и тада обоје можете надокнадити изгубљено време. Још боље, направите свој празник, славећи сопствену љубав тако да постане много посебнији од једноставног чина традиције.

Будите ту за њих

Ако ништа друго, будите први глас који чују ујутру и последњи увече. Само одржавајте добру комуникацију током дана и дајте им до знања колико их волите.

На крају крајева, Дан заљубљених је само још један дан у години за вас када је ваша љубав важна сваки дан. Можда не желите ни да урадите ништа 14. фебруара и да одложите дан за следећи пут.

Ове идеје вам могу помоћи да пређете кроз даљину и покажете вашем другом да удаљеност значи тако мало када неко значи толико!

хттпс://ввв.иоутубе.цом/ватцх?в=нб_цУф1јИдМ
ИоуТубе видео

Закључак

Иако прослава у вези на даљину може бити компликована, не би требало да учини да вам Дан заљубљених буде дан као сваки други, или чак гори од неког другог дана.

Уместо да сте депресивни, јер нисте заједно 14. фебруара, требало би да будете срећни што имате оно што милиони људи непрестано траже: љубав .

Изнад свега, немојте паничарити ако све није савршено. Како кажу, битни су труд и намера.

Више ћете памтити емоције и добре тренутке него мале детаље. Зато не брините превише о поклону који шаљете.

Посебно се фокусирајте на позитивну атмосферу и све емоције које желите да пренесете како бисте добили незабораван Дан заљубљених. Остало ће уследити…

Author: Erika

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *