Шта се сматра везом на даљину? (Дефиниција)

шта је веза на даљину

Љубав може имати много облика, међутим, када помислимо на везу, може нам само пасти на памет да двоје људи деле осећања и, скоро увек, поштански број.

Али шта се дешава са људима који су далеко ? Шта се дешава када особа са којом делите љубав више не дели ваш исти град, земљу или, у најгорем случају, ваш континент?

Хајде да детаљније погледамо односе на даљину у овом чланку.

Шта је веза на даљину?

савети за везу на даљину

Веза на даљину је интимна веза између две особе која се, за разлику од конвенционалних односа, успоставља између људи који су географски удаљени једни од других, што у великој мери смањује или поништава интеракције лицем у лице и физички контакт између њих.

Основа ових односа је обично дубока емоционална веза која се одржава кроз поверење, верност, константно исказивање наклоности путем комуникације и неку врсту договора, о чему ће бити речи у наставку.

Иако се млади људи често постављају да преферирају директне интеракције лицем у лице, а везе на даљину су засноване на емоционалној, нематеријалној вези , ова врста односа је чешћа међу људима који су факултетски.

Шта људе тера у везу на даљину?

Веза на даљину може почети из неколико разлога , као што су:

  • Хватање осећања према некоме кога су упознали на мрежи у видео игрици, програму размене језика итд.
  • Као механизам за суочавање са околностима које подразумевају друштвену изолацију, као што су затворски пријатељи, односи између цивила и војске када су ови други активно распоређени или распоређени, итд.
  • У нади да ће одржати везу која је почела као конвенционална веза лицем у лице, али су један или оба партнера морали да се преселе, углавном због могућности за посао или учење.
  • Неки терапеути охрабрују пацијенте са социјалном анксиозношћу да експериментишу са везама на даљину као методом десензибилизације према интеракцијама лицем у лице
  • Неки људи се често упуштају у везе на даљину тражећи боље прилике у другој земљи, које им даје њихов партнер; такав је случај људи у иностранству који желе да се венчају са Американцима или европским држављанима ради статуса држављанства .

Врсте веза на даљину

Уз неке изузетке и варијације, можемо разликовати две врсте веза на даљину:

1) они који су већ консолидовани, парови који су дуго заједно и због животних околности, сада су у ситуацији да се физички раздвоје , било да је реч о привременом или дужем аранжману.

2) парови који су се упознали путем интернета или путем преписке, а још се нису упознали лично. Позната и прилично стара варијанта је

проблеми веза на даљину

Унутар ових типова могу се разликовати четири различита аранжмана:

  1. Људи који су одлучни да се сретну лично или да се поново уједине заувек, што укључује заједнички живот у конвенционалнијој посвећености.
  2. Људи који уживају у томе да имају одвојене животе и да се сретну с времена на време. Овај аранжман је чешће него не транзициони и у великој мери зависи од економског статуса оних који су укључени.
  3. Они који се слажу да држе дистанцу и налазе утеху само у интеракцијама на даљину, као што су писма, поруке, позиви и видео. Међутим, ово је један од најмање успешних споразума јер се углавном завршава евентуалним распадом.
  4. Постоје они који се упуштају у отворене везе на даљину, омогућавајући им да истражују или задовоље сексуалне нагоне са географски блиским људима, истовремено задржавајући степен емоционалне верности једни другима. Међутим, ово би могло да игра против везе; јер сексуални ангажман са другим може довести до емоционалног одговора и накнадног напуштања отвореног споразума.

Како су могуће везе на даљину?

Љубав и дистанца су два појма за која се сматра да се не мешају добро. Када започнете везу са неким, увек мора постојати физичка блискост , потреба да будете са другом особом, да је додирнете, осетите и загрлите.

Међутим, ако једна од страна мора да се одвоји од друге из радних или личних разлога, на овај или онај начин, однос ће се обавезно променити, да се прилагоди новим околностима. Овде се намеће велика дилема. Наставити везу или одбити ову промену и прекинути је.

Иако је једно сигурно, везе на даљину имају лошу репутацију (и не без разлога за неке ствари), али не завршавају се све лоше, свако правило има своје изузетке.

С друге стране, постоје људи који су од почетка заљубљени на даљину, постоје разлике између парова који започну везу на даљину након што су имали физички контакт раније, оних који се никада нису видели лично.

У случају овог другог, друштвене мреже знатно олакшавају комуникацију, будући да можете видети и чути другу особу, онлајн комуникација је фундаментални део односа.

Међутим, причање о везама на даљину свакако није нов концепт; дефиниција љубави на даљину је тренутак када људи у пару или вези не живе у истом граду, нацији или континенту и не могу да се виде често, али понекад месец или чак годину дана.

значење везе на даљину

Данас, захваљујући друштвеним мрежама , платформама за размену порука, видео конференцијама, апликацијама , итд., могуће је да останете у сталном контакту , без обзира где се налазите.

Није исто као у 19. веку или све до прве половине 20. века када је удаљеност заиста могла да створи велики проблем за пар. Односи на даљину су одрживи јер постоји концепт кореспонденције.

Постоје услуге на међународном нивоу које имају за циљ да олакшају разговоре људима који се иначе не би познавали. У затворима је и ова појава уобичајена: људи покрећу везе са осуђеницима, размењујући писма и обећања.

Кључне карактеристике везе на даљину

Одржавање везе живом

Прво, веза се мора одржати у животу и, као што једва видите, ово је заиста тешко.

Жене ће обично осећати већу жељу да имају свог партнера поред себе, а не оног који живи миљама далеко. Желеће да их види, желеће да примети њихово присуство, желеће да изађе са њима, итд.

У том погледу, много ће зависити од тачке у којој је однос, другим речима, време заједно . Можда, ако је на почетку, ватра раних дана може сагорети даљину и још више распламсати страст и жељу да се видимо.

Међутим, ако је веза већ у опадајућој фази, а многе везе пролазе кроз ове фазе, удаљеност ће експоненцијално повећати проблем, а телефон и интернет ће понекад само додатно закомпликовати кризу пара.

Напротив, веза на даљину је лакша ако су оба партнера много уложила у њу, попут планирања заједничке будућности.

Узмимо за пример пар који је дуго живео заједно, али изненада мора да оде због посла и биће раздвојен неколико месеци.

Ако је веза чврста, ако обоје верују једно другом , велика је шанса да ће веза потрајати, али и зато што постоји перспектива поновног окупљања на одређени датум јер не говоримо о вези на даљину која трајаће годинама.

Удаљеност

Други фактор је удаљеност, која је увек релативна. На пример, ако двоје људи живе на удаљености од 100 миља, а један од њих има ауто, удаљеност неће бити велики проблем. Напротив, ако обоје још нису одрасли и не могу лако да се крећу , раздаљина ће увек бити иста, али ће се смањити могућност да се видимо.

За модеран урбани живот, лако је помислити да 100 миља није велика ствар. То је углавном тачно, али и овде зависи од тога где живе. На пример, ако ових 100 миља раздваја два велика града и оба живе у центру, коришћење воза неће бити велики проблем.

радиће везе на даљину

Међутим, ако обоје живите у изгубљеним селима или мањим градовима, обичним возом неће бити довољно, сигурно ћете морати да промените воз, узмете аутобус или такси, а то повећава и време и новац који морате да потрошите да бисте видели један другог.

Очигледно, дискурс о удаљености је још релативнији са појавом нискотарифних летова.

Однос на даљину између два велика града у које стижу нискобуџетни летови много је изводљивији него између малих градова у које стижу само нормални летови, а постоји чак и могућност промене летова што доводи до вртоглавог пораста трошкова.

Дакле, могућност да се виђамо мање или више често зависиће и од економске ситуације људи .

Предности веза на даљину

Везе на даљину нису лаке, захтевају снажну посвећеност и много посвећености и обоје морају бити мотивисани да би успели.

Међутим, колико год компликовано било да немате своју партнерку када вам је потребна, веза на даљину има позитивне аспекте због којих можда вреди покушати.

Значајне интеракције

Парови који живе близу или чак живе заједно имају толико времена заједно да почињу да се свађају из различитих разлога.

А свађе, колико год биле глупе, имају тенденцију да троше везу. За парове на даљину, њихово заједничко време је ограничено, па покушавају да га максимално искористе .

Више уважавања

Када сте у вези са неким ко живи далеко, нормално је да резервишете датум са којим ћете се срести и да покушате да проведете што више времена једно са другим.

То значи да оставите своју свакодневну рутину и задатке иза себе и тражите нове начине за забаву , упознавање нових места и бољи провод.

Али не само да више уживате у заједничком времену, већ и то што вам удаљеност омогућава да знате колико волите другу особу и избегавате да је узимате здраво за готово. Због тога више ценимо везу и улажемо већи напор да она функционише.

Већа посвећеност

Удаљени парови су толерантнији , више прихватају понашање једно другог и настоје да се боље упознају уместо да деле информације.

Иако постоје потешкоће у везама на даљину, као што су проводе ноћи сами или потреба за другом особом и немогућност да је контактирате, парови на даљину имају тенденцију да имају већу посвећеност од парова који имају везу у истом граду.

То је зато што су напор и жеља да се веза успостави јачи од проблема који могу настати из даљине.

хттпс://ввв.иоутубе.цом/ватцх?в=НвСЕЛНфзОсИ
ИоуТубе видео

Одузети

Жеља да се видимо, да се додирнемо и да делимо свакодневне животе може да направи разлику, али удаљеност не мора да значи крај наше везе. Мало пажње, мало организације и пуно комуникације ће олакшати.

Запамтите да везе на даљину могу омогућити двоје људи да сазрију и расту, тако да ће, када се сретну, ако то одлуче, имати уравнотеженији, здравији и снажнији однос.

На крају крајева, парови на даљину имају јаснија осећања , више уживају у вези и извлаче је на најбољи начин тако што оставе по страни проблеме и глупе расправе и знају како да буду ту једно за друго.

Author: Erika

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *