Како заиста упознати некога на даљину: савети и упозорења

Упознајте некога на даљину

Везе на даљину постају све чешће у данашњем друштву. Све је већа вероватноћа да људи живе далеко од својих родних градова и породица, да похађају школе на удаљеној географској локацији и да се преселе ради своје каријере.

Додајте томе раст упознавања заснованих на интернету и друштвених медија и схватићете зашто се толико парова нађе у ситуацији везе на даљину.

Док су неки парови раздвојени километрима тек након што су већ успоставили везу, други се упознају и упознају некога преко интернета.

Ако сте један од ових појединаца, охрабрите се. Рад Еме Даргл из 2014. ( Јоурнал оф Сек анд Маритал Тхерапи, 41:2) открио је да постоје слични нивои пријављене среће између парова који су били на географски удаљеним локацијама као и за оне који живе на истој локацији.

У ствари, аутор студије примећује да „појединци у везама за забављање на даљину нису у неповољном положају.“??

Многи стручњаци за састанке на мрежи заправо препоручују да своју потрагу за љубављу проширите на шири географски опсег и да се не ограничавате на забављање или упознавање само људи који живе у кругу од ‘к миља’?? од вас .

стварно познајем некога везу на даљину поглед

Ко би рекао да ваша сродна душа не живи у другом граду, држави или чак – дахните! а€“ земља?

Наравно, све је ово веома лично и вероватно је да ћете завршити у доброј (или лошој!) вези на мрежи или на даљину као и са неким кога редовно виђате лично.

Шта да радите ако се осећате као да „кликнете“?? са неким, ако постоји заједничка романтична привлачност преко миља? Како можете да схватите да ли ће заиста успети?

Питање је уложеног времена и труда да заиста некога упознате и да будете део свакодневице једни других . Да ли је могуће заиста упознати некога преко миља? Одговор је компликован. Да, могуће је упознати некога на мрежи.

Веза би требало да се заснива углавном на упознавању особе изнутра и да не будете лично једно са другим може заправо довести до дубље комуникације и односа који је мање физички заснован.

Уз то, једини начин да коначно сазнате да ли сте намењени једно другом, да ли постоји та неодредива хемија, јесте да у неком тренутку проведете време заједно .

Наравно, то није увек могуће одмах. Па, у међувремену, како заиста можете упознати некога на даљину?

1- УЧИНИТЕ ВАША ОСЕЋАЊА

учинити осећања познавати некога везу на даљину

Комуникација која није лицем у лице може довести до погрешне комуникације и погрешног тумачења тона или намере.

Ако ћете разговарати са неким на мрежи пре него што га упознате , или чак разговарате телефоном или видео снимком, важно је да покажете своје интересовање. Требало би да будете у могућности да добијете осећај да ли је неко заинтересован или не путем писмене комуникације.

Ипак, понекад једноставно морате да се изложите и унапред наведете своја романтична интересовања да бисте сазнали да ли друга страна осећа исто. Такође је добра идеја утврдити како обе стране мисле о могућности везе на даљину. Ако су обе особе за то, онда можете почети да идете напред.

Посебно је важно да будете отворени и јасни у вези са статусом ваше везе (када дођете до те тачке.) Требало би да постоји разумевање у погледу нивоа посвећености и могућности (или не) отворености или виђања са другим људима.

Не постоји тачан или погрешан одговор на ова питања, нити постоји само један начин да се третира романса на даљину.

Уместо тога, требало би једноставно да постоји јасно разумевање између две укључене особе које је свакоме пријатно.

Да бисте упознали некога кога не видите лицем у лице, обоје ћете морати да будете спремни да се отворите до нивоа рањивости који вам омогућава да разговарате и о озбиљним и о свакодневним питањима.

Можда ће вам бити од помоћи да користите неки од многих сајтова или књига које имају листе „питања да некога упознате.“?? Интерактивни квизови о личности или компатибилности, или чак глупе онлајн игре попут „Која си ти кућа у Хогвортсу?“?? може вам помоћи да се боље упознате.

2- КОРИСТИТЕ ТЕХНОЛОГИЈУ ПАМЕТНО

користити технологију упознати некога везу на даљину

Сада постоји толико различитих начина за комуникацију. Можете да се упознате на различите начине – видео записе, ФацеТиме, ћаскање, друштвене мреже и још много тога. Улазак у романтичну везу нису само велики тренуци – узбуђење и новост.

Такође се ради о свакодневним искуствима. Романсе на даљину могу лако упасти у стање идеализације, где свака страна види и познаје само личност друге на мрежи или њихово „најбоље лице“.??

Технологија вам омогућава да разговарате било када и било где и од виталног је значаја да то искористите у своју корист и покажете једни другима какав је свакодневни живот.

Да бисте истински упознали другу особу, обоје морате да се осећате пријатно да видите једно друго као пуна људска бића, са добрим и лошим данима. Требало би да можете да се ослоните једни на друге за подршку када вам је потребна, као и да делите радосне и забавне вести.

Нађите времена за разговор а€œлицем у лицеа€?? о великим и малим питањима . Не мора свака интеракција бити а€˜фенси вече за изласке.’ Као иу стварном животу, понекад је лепо мирно се дружити заједно, пожелети лаку ноћ или накратко резимирати свој дан.

Поред једноставног ћаскања преко ФацеТиме-а, заправо можете заједно да се бавите активностима; који ће вас зближити и помоћи вам да видите где леже ваше међусобне везе.

Ниједан пар не дели потпуно иста интересовања, али ако сазнате шта волите да радите заједно, боље ћете се упознати и забавити се радећи то.

Покушајте да преузмете једну од многих апликација које ће вам омогућити да синхронизујете и уживате у филмовима заједно на мрежи. Или можда волите игре? Пријавите се и проведите неко време играјући се и ћаскајући. Заједно скувајте оброк и поделите резултате. Могућности су скоро бескрајне.

О мање забавној – али неопходној – теми, на интернету се може наћи мноштво информација. Добра је идеја да одвојите мало времена да истражите особу за коју сте заинтересовани пре него што уђете превише дубоко .

Док сви ми желимо да представимо наше „најбоље стране“?? онлајн, такође можете научити много о особи из њених активности на мрежи.

Шта њихови друштвени медији говоре о њима? Не само оно што та особа објављује – већ која су њена или њена интересовања ? У којим страницама или групама је он или она део? Ко су његови или њени пријатељи и у које врсте активности се баве?

Многи људи такође имају професионално присуство на мрежи, било да се ради о компанији или личном веб-сајту или професионалној веб локацији за умрежавање као што је ЛинкедИн. Једноставно коришћење претраживача за покретање имена особе може открити мноштво информација као што су новински чланци, професионалне информације, награде и још много тога.

Иако ово није замена за разговор да бисте упознали праву особу, сигурно вам може дати представу о чему се ради и такође вас упозорити на било какве црвене заставице.

3- РАЗМОТРИТЕ СКРОМНО ПИСМО

сматрају скромно писмо познају некога везу на даљину

Технологија је заиста дивна ствар. Уз то, размислите о томе да се с времена на време вратите неком добром старомодном аналогном разговору. Сви воле да добију руком писано писмо.

Писање показује много пажње и времена, а постоји нешто у писму које је написано на стварном папиру што тежи да изазове емоције људи.

Сви воле да примају пошту, али што је још важније, неким људима може бити лакше да артикулишу своје праве мисли када имају времена да размисле и ставе их у писани облик .

На исти начин, картице и пакети су још један одличан начин да поделите своја интересовања и осећања. Прављење микс трака или слање уметничких дела или других ручно рађених предмета може помоћи неким људима да боље изразе своја осећања него само речима.

Телефонски позиви такође могу бити сјајни. Дивна је посластица чути нечији глас преко миља . Обавезно водите рачуна о временским зонама када зовете. У зависности од тога колико сте удаљени, временске разлике могу отежати усклађивање распореда за позиве.

Али ако постанете креативни, можете то учинити. Можда је за једног од вас то добро јутро, а за другог лаку ноћ. Иди са оним што ради!

4- ПАЖИТЕ НА ЗНАКОВЕ УПОЗОРЕЊА

који знак упозорења познаје некога везу на даљину

Када сте раздвојени, како знате да ствари иду наопако? Како можете бити сигурни да је ваш нови љубавни интерес искрен према вама?

Прво, ставимо све ово у перспективу. Истина је да било на даљину или не, сваки романтични партнер може бити неискрен према вама . Иако је можда лакше прикрити то непоштење издалека – барем у почетку – на крају, истина обично изађе на видело.

Иако стручњаци увек саветују опрез у упознавању било кога са ким излазите, такође треба да будете свесни да везе на даљину обично не представљају већу опасност у смислу да испадну лоше од локалних.

Међутим, постоје неки озбиљни знаци на које можете пазити. Ако видите да се дешава нешто од следећег, можда је време да ставите кочнице или, барем, додатно истражите.

  • Нови пријатељ на даљину или на мрежи или романтично интересовање тражи од вас новац. Одмах треба да будете сумњичави ако вам неко кога дуго не познајете тражи новац, без обзира на разлог. Да, могуће је да им је заиста потребна, али је, нажалост, исто тако вероватно да сте преварени.
  • Ваш романтични партнер на даљину избегава лично састајање . Да, путовање је скупо и може бити логистички незгодно. Међутим, ако ваш партнер стално прави и прекида планове за састанак или га одлаже – или изгледа да не жели да видите где он или она живи – ово би требало да активира аларм. Можда постоји нешто што он или она крију.
  • Ваш дечко или девојка показују знаке контроле или сумњичавости према вашим свакодневним активностима . Љубомора је природна људска емоција која се с времена на време појављује у било којој вези. Али треба да будете забринути ако је неко стално нервозан због онога што радите када он или она нису ту. Нарочито у везама на даљину, мора постојати ниво поверења и разумевања да обоје можете имати одвојена интересовања, пријатеље и животе, али и даље бити заједно као пар.
  • Пазите на тренутну љубавну везу. Потребно је време да се неко упозна. Ако осећате било какав притисак од стране новог интересовања на мрежи да брзо кренете или се још нисте упознали лично, а он или она већ причају о озбиљној вези, селидби или чак венчању , то би требало да буде црвена застава. Сасвим је могуће да ће се ваша интернетска веза добро превести у стварни живот, али је подједнако могуће и да неће. Понекад хемија једноставно неће бити ту, али то нећете знати док не будете у могућности да проведете време заједно у стварном животу.

хттпс://ввв.иоутубе.цом/ватцх?в=вКСУКССи9фДЕ
ИоуТубе видео

Закључак

На крају, веза на даљину не би требало да буде трајна ситуација. Можда ће бити неопходно да се неко време раздвојите због животних околности, или сте једноставно случајно срели некога до кога вам је стало а који не живи у вашој близини.

Али једини начин да заиста будете сигурни да сте намењени једно другом јесте да проведете време заједно. То не мора да буде фенси одмор или било шта супер импресивно. Довољно је бити на истом месту.

Није свако искуство са састанцима на мрежи или романса на даљину предодређено да потраје на дуге стазе, али истраживање показује да имате добар погодак.

Дакле , нема разлога да се ограничите на упознавање само са људима у вашој непосредној близини . Изађи тамо и пронађи своју сродну душу!

Author: Erika

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *