Зашто 82% веза на даљину не функционише

зашто везе на даљину не раде

Овде сте јер сте сигурно у вези на даљину

Жао ми је, али овај чланак вам се можда неће допасти.

Морамо се суочити са истином: велика већина парова у везама на даљину је статистички осуђена на пропаст и раскид.

Наравно, не говорим вам то зато што је немогуће спасити ваш пар, већ зато што чврсто верујем да можете бити изузетак и припадати мањини којој то ради.

Али пре свега, важно је ставити ову изјаву у контекст.

хттпс://ввв.иоутубе.цом/ватцх?в=НвСЕЛНфзОсИ
ИоуТубе видео

Да ли већина веза на даљину пропада? Да ли је то истина?

Према Државном универзитету Охајо, 82% парова у вези на даљину окончало је своју авантуру након што су се коначно уселили заједно .

У ствари, друга студија са истог универзитета иде још даље, откривајући да се једна трећина тих истих парова распада у року од три месеца од заједничког усељења.

Тоугх . Али да ли треба да прихватимо ове резултатеионакви какви јесу?

Иако су ове бројке значајне, важно је да их квалификујемо:

  • Ове студије се односе само на студенте: Време на факултету је период промене за сваког партнера. Након дипломирања, амерички студенти морају хитно да нађу посао како би отплатили огроман дуг који су добили да би стигли на колеџ . Али шта је са свим осталим паровима у вези на даљину?
  • Ове студије се одвијају само у Сједињеним Државама : америчка а€œдатинг цултуреа€?? суштински се разликује од романтичних и друштвених односа које одржавају друге националности. Можемо ли заиста генерализовати ове резултате на остатак западног света?
  • Ове студије разматрају раскид тек након што се парови уселе заједно: Прелазак из студентског живота у активан живот, као и из соло у живот у пару, ствара више тензија и нових изазова, без обзира да ли постоји удаљеност или не. Шта је са раскидима пре него што се уселимо заједно?
зашто везе на даљину не раде

Међутим, свиђало нам се то или не, без обзира да ли придајемо признање овим студијама или не, стварност остаје неодољива: већина веза на даљину ионако треба да се распадне.

Ово се може догодити након коначног поновног окупљања (као што је описано у овој студији), али такође (и још чешће) током везе на даљину.

Тако да бисмо ипак могли да покушамо да релативизујемо ове бројке, говорећи да ипак ни класични односи нису савршени. Раскиди су данас уобичајена појава, било пре или после заједничког насељавања, пре или после брака, пре или после рођења детета.

Међутим, за везе на даљину не треба све посматрати на исти начин.

Многе ствари су различите. Обично морате све поново научити.

Чест пример је идеализација , која изазива пустош у везама на даљину, посебно током поновних окупљања и након усељења.

Географска удаљеност чини да преувеличавамо добре стране нашег партнера на нереалан начин и потпуно заборавимо на потенцијалне и стварно лоше стране. Једном заједно, сви проблеми који су стављени по страни враћају се на површину и сукоб је неизбежан .

Али можемо ли кривити идеализацију чак и за раскид који се дешавају пре усељења? Ја не мислим тако.

Зашто везе на даљину не функционишу (већину времена)

Постоје милиони могућих разлога који објашњавају неуспех везе на даљину:

везе на даљину пропадају

Од виталног је значаја пронаћи свеобухватан одговор на дужи рок , иако би се сваки од ових проблема могао анализирати један по један и пронаћи лек:

Везе на даљину пропадају јер парови не успевају да створе и одрже здрав, потпун и испуњен љубавни живот.

Да ли је крива удаљеност? ?Нимало.

На вама и вашем партнеру је да свакодневно уносите интимност, забаву, комуникацију, саучесништво, узбудљива и инспиративна окупљања, светлу будућност, претпостављену сексуалност и осећања.

Било пре или после заједничког пресељења, традиционални парови и парови у везама на даљину увек ће имати веома високу стопу неуспеха.

Међутим, везе на даљину имају додатне баријере: идеализацију, поновно учење, неизвесност, недостатак комуникације, усамљеност итд.

Борба за своју везу зависи од вас. Без обзира шта кажу људи и статистика!

Ваш пар никада није осуђен на пропаст.

Увек можете бити изузетак од правила, али данас је важно ставити све шансе на своју страну да будете део парова који трају и цветају .

Зато вам топло препоручујем да сада прочитате овај чланак о коме сам писао „ Како да ваша веза на даљину функционише?“ а€œ!

Author: Erika

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *